SFO start maj-forløb

Vi ser frem til at byde jer velkomne på Trongårdsskolen og i vores SFO.

Værksted skoletorv

Maj-team

SFO’ens maj-team understøtter børnenes læringsparathed og sender dem godt på vej mod skolestarten.

Maj-teamet følger børnene tæt hele det første år. Personalet er erfarne, engagerede og dygtige pædagoger, der arbejder sammen om at sikre børnene den bedste mulige start fra børnehave til SFO til skole. Børnene skal blive fortrolige og trygge ved skolens rytme, de fysiske rammer og de nye voksne omkring dem.

Derfor har vores maj-team særlig fokus på at skabe tryghed og genkendelighed.

Hvad kan I som forældre gøre for at klæde børnene på til at tage springet fra børnehave til SFO og skole, så starten bliver en succes for alle?

I kan hjælpe jeres barn til at være selvhjulpen.

Vi vægter et godt forældresamarbejde højt, og vi ønsker at være så tæt på jer i hverdagen som muligt.

Det vil være en fast maj-pædagog, som sender informationsskrivelser på AULA om, hvad børnene har lavet, og hvad der skal ske i løbet af ugen.

Her vil I også kunne kontakte maj-pædagogen, hvis I har brug for at tale om jeres barn.

Der vil ligeledes være en fast maj-pædagog hver morgen og én til lukketid, som I selvfølgelig også kan tale med.

Vi har en forventning om, at jeres barn har tilegnet sig de grundlæggende motoriske, sproglige, personlige og sociale forudsætninger.

Det kræver, at barnet blandt andet kan

sige sit eget navn, adresse og fødselsdag

klare toiletbesøg selv

binde sit eget snørebånd og tage tøj på

klare mindre gøremål – rydde op, dække bord mm.

lytte og forstå beskeder

holde på en blyant og klippe med en saks

selv tage tøj og sko på og holde orden i garderoben

vente på tur