Gå til hovedindhold
You are at:

Mad & Sundhed

Du kan godt lide at lave mad, og du interesserer dig for, hvordan mad kan påvirke din sundhed. Vi kan love dig en undervisning som kobler teori og praksis, og som udvider din forståelse for mad og sundhed i bred forstand.

Mad er vigtig for vores sundhed. Og vores forståelse af sundhed påvirker de valg vi træffer, når vi køber ind, tilbereder og spiser mad.

Sundhed er mere end mad. Derfor lærer du også om at holde dig selv og omgivelserne rene og friske, så alle har det godt. Her arbejder vi med helt almindelige hverdagsopgaver, så du bliver bedre rustet, når du engang skal bo for dig selv.

På linjen arbejder vi med sundhedsvidenskaben teoretisk, sammenhæng mellem kost, motion og sundhed, madoverbevisninger og tager på virksomhedsbesøg.

Mad og sund livsstil

Sund mad, kostråd – Y-tallerken og søvn

Planlægning af måltider – finder opskrifter, indkøbssedler og indkøb, madlavning og økonomi (inkl. mad på SU)

Motion, vitaminer, yoga og mindfulness

Indkøbsvaner

Madvalg, mærker, råvarer, kvalitet, pris, sæson og indkøbsmuligheder

Køkken almen

Køkkenhygiejne og personlig hygiejne

Lave mad efter opskrifter under løbende vejledning og hjælp

Metoder ved madlavning

Viden om brugen af og opbevaring af madvarer

Kendskab til køkkenredskaber

Miljø

Kemien i hverdagen, genbrug, miljømærker, dyrevelfærd, madspild og bæredygtighed

Ud af huset

Gårdbesøg, virksomhedsbesøg, kursuser, museumsbesøg, Torvehaller og forskellige butikker

Højtider og traditioner

Madkultur jorden rundt